Het thema van de dag was “Samen doen”. Hoe geweldig is het dan om tips aan elkaar te geven over samenwerken middels creativiteit? De kamerschermen komen op de werkplekken te staan zodat iedereen herinnerd blijft aan alle goede voornemens.

Hout voor de kamerschermen

Dit is het hout wat voor vier dagen nodig was. In totaal deden er namelijk 240 mensen mee in 8 workshops gedurende vier dagen.

Het is historisch hout van Frank Pouwer. Sowieso al geweldig om dat te gaan halen. Hij heeft fabriekshallen vol met prachtig oud hout in de meest wonderlijke vormen. Mijn buurman is bouwkundig ingenieur. Hij was bereid om de kamerschermen voor ons in elkaar te zetten.

Hier zijn we bezig de ruimte voor te bereiden. Plastic op de vloer van plint tot plint. En papier op 12 tafels (2 tot 3 personen per tafel). We werkten met verfstiften. Dat vlekt nauwelijks als je ermee bezig bent. Maar we wilden toch elk risico uitsluiten. Daarom hadden we ook wegwerp-overalls voor de deelnemers.

Hier zie je de deelnemers aan het werk. Ondertussen ben ik als een supporter druk bezig om iedereen aan te moedigen en tips te geven.

Hier zie je de resultaten vlak na de workshop.

Na de workshop schilder ik achtergronden en maak ik lijnen dikker. Zo til ik het werk van de deelnemers omhoog. Daarna schroeven we de kamerschermen vast. Tijdens het diner stonden de kamerschermen geƫxposeerd. Ik was daarbij aanwezig om nog even lekker na te praten.