tekenstudio

De afgelopen week ben ik bezig geweest om mijn mobiele tekenstudio samen te stellen en te installeren.

Het hart is een tekenscherm

Het hart van mijn tekenstudio is de Wacom Cintiq Companion, een Windows 8.1-tablet met tekenscherm.

Grote televisie voor het publiek

Het publiek kan meegenieten dankzij een grote televisie van 40 inch (102 cm). Op afstand kun je nog zien wat ik teken.

Gereedschappen op een USB-scherm

De gereedschappen die ik gebruik zijn alleen voor nieuwsgierigen van belang. Daarom werk ik met een tweede scherm. Mijn gereedschappen zijn op de televisie niet te zien.

Mijn uitdaging hierbij was dat op het tablet maar 1 uitgang is voor een tweede scherm. En die gebruikte ik al voor de tv. Na zoeken vond ik een USB scherm. Handig daarvan is dat ik hem op kan vouwen. Bovendien trekt hij stroom uit mijn tekentablet. Spaart weer snoeren!

tweede tekentablet

Terwijl ik aan de slag ging met mijn tweede scherm ontdekte ik dat ik met mijn pen het tweede scherm niet kon bereiken. Daarom kocht ik een muis. Het nadeel daarvan was weer dat ik elke keer mijn cursor moest zoeken. Dat vertraagt. Ik heb nu een tweede tekentablet gekocht voor de tweede monitor. Ik wijs direct mijn gereedschappen aan.

printer

Achter de televisie staat een A3-printer. Deze kan stevig papier aan.

snelheid

Mijn tekenscherm is gelukkig zo sterk dat hij alles met gemak kan dragen. Terwijl ik projecteer, kopieer en print kan ik ijverig kleuren en tekenen! En dat is natuurlijk belangrijk. Want een belangrijke kracht van mijn mobiele tekenstudio is dat ik heel snel werk.

Is mijn mobiele tekenstudio binnenkort te zien op jouw bijeenkomst?